SKU: M9621C
Boja: Crvena / Red

Converse Chuck Taylor All Star Hi Red

-20% 75 

60 

Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 75 

Dostupno
8 boje
Ovlašteni prodavatelj - Isključivo originalni proizvodi
SLANJE ISTOG DANA
POVRAT DO 30 DANA
Whatsapp / Phone +421 910 479 500
[email protected]
Mogli bismo vam reći da je riječ o OG košarkaškoj cipeli, stvorenoj prije više od 100 godina. Ili da je dizajn uglavnom ostao isti, jer zašto se petljati s dobrom stvari. Ili kako je postala neslužbena tenisica svih vaših omiljenih umjetnika i glazbenika, od kojih je svaki napravio svoju. Da, mogli bismo podijeliti puno priča, ali ona koja je najvažnija nije naša – vaša je. To je kako i gdje nosite svoje Chucks. Naslijeđe je dugo, ali na vama je što slijedi. Samo izrađujemo cipelu. Ti stvaraš priče.

Gornji dio od platna je lagan i izdržljiv.
Bezvremenska silueta koju poznajete i volite.
Visok profil za klasičnu pokrivenost.
Medijalne ušice poboljšavaju protok zraka.
Klasični All Star flaster za gležanj.

Stvorene 1917. godine, tenisice Converse Chuck Taylor All Star bile su originalne košarkaške cipele. Njegova se upotreba mijenjala tijekom godina, ali je i dalje savršena u svojoj jednostavnosti. Sa svojom bezvremenskom siluetom, potplatom od vulkanizirane gume i nepogrešivim preklopom za gležanj, Chuck je spreman da ga učinite svojim.

Uskoro su košarkaški timovi, kao i američki dječaci, nosili Converse All Stars “Chuck Taylor”. U 1930-ima Chuck Taylor dizajnirao je bijeli high top model za Olimpijske igre 1936., a cipela s domoljubnim crvenim i plavim obrubom postala je vrlo popularna zajedno sa svim crnim platnenim i kožnim modelima All Stara. Danas još uvijek možete kupiti svijetli optički bijeli model ili sivobijeli neobojen model koji se zove nebijeljena ili prirodna bijela.

Nakon Drugog svjetskog rata, 1949. godine predstavljen je klasični crno-bijeli Chuck Taylor All Star High Top, mnogo privlačnija cipela od jednobojnih crnih modela koji su se proizvodili do tada. Košarka je sada bila glavni profesionalni sport. Chuck Taylor All Stars bile su cipela za profesionalce, studente, srednjoškolce i sve ozbiljne igrače, a ove prepoznatljive crne ili bijele visoke majice bile su dio izgleda svake momčadi.

Godine 1957. predstavljena je niska All Star koja je postala popularna kao ležernija alternativa visokom vrhu. Do tada je Converse imao 80% udjela u cjelokupnoj industriji tenisica. Zbog njegovih neumornih napora u promicanju sporta, Taylor je nazvan “ambasadorom košarke”, a 1968. Charles H. 'Chuck' Taylor je uvršten u košarkašku kuću slavnih. Nažalost, godinu dana kasnije preminuo je.
© SHOOOS