SKU: M3310
Color: Crna / Black

Converse Chuck Taylor All Star Hi Black

-17% 560 kn

464 kn

Dostupno
Ovlašteni prodavatelj - Isključivo originalni proizvodi
SLANJE ISTOG DANA
POVRAT DO 30 DANA
Whatsapp / Phone +421 910 479 500
shooos@shooos.hr
Mogli bismo vam reći da je to košarkaška cipela OG, stvorena prije više od 100 godina. Ili da je dizajn uglavnom ostao isti, jer zašto se petljati s dobrom stvari. Ili kako je postala neslužbena tenisica svih vaših omiljenih umjetnika i glazbenika, koji su je svaki napravili po svome. Da, mogli bismo podijeliti puno priča, ali ona koja je najvažnija nije naša - vaša je. To je kako i kamo uzimate svoje Chucks. Naslijeđe je dugo, ali što slijedi ovisi o vama. Samo izrađujemo cipelu. Vi stvarate priče.

Gornji dio platna lagan je i izdržljiv.
Bezvremenska silueta koju poznajete i volite.
Visoki profil za klasično pokrivanje.
Medijalne ušice pojačavaju protok zraka.
Klasični flaster za gležnjeve All Star.

Stvorena 1917. godine, tenisica Converse Chuck Taylor All Star originalna je košarkaška cipela. Njegova se uporaba tijekom godina mijenjala, ali je još uvijek savršena u svojoj jednostavnosti. Sa svojom bezvremenskom siluetom, vulkaniziranim gumenim potplatom i nepogrešivim flasterom za gležanj, Chuck je spreman za vas da ga napravite po svom.

Ubrzo su košarkaški timovi, kao i američki dječaci, nosili Converse "Chuck Taylor" All Stars. Tridesetih godina prošlog stoljeća Chuck Taylor dizajnirao je bijeli model s vrhom za Olimpijske igre 1936. godine, a cipela s domoljubnim crvenim i plavim oblogama postala je vrlo popularna zajedno sa svim crnim modelima All Star platna i kože. Danas još uvijek možete kupiti svijetli optički bijeli model ili prljavo bijeli neobojeni model koji se naziva nebijeljeni ili prirodno bijeli.

Nakon Drugog svjetskog rata, klasični crno-bijeli Chuck Taylor All Star High Top predstavljen je 1949. godine, mnogo privlačnija cipela od jednobojnih crnih modela koji su do tada proizvedeni. Košarka je sada bila glavni profesionalni sport. Chuck Taylor All Stars bio je cipela za profesionalce, fakultete, srednjoškolce i sve ozbiljne igrače, a ti prepoznatljivi crni ili bijeli visoki vrhovi bili su dio izgleda svake momčadi.

1957. predstavljen je niski rez All Star koji je postao popularan kao ležernija alternativa visokom vrhu. U to je doba Converse imao 80% udjela u cijeloj industriji tenisica. Zbog svojih neumornih napora u promicanju sporta, Taylor je nazvan "veleposlanikom u košarci", a 1968. godine Charles H. 'Chuck' Taylor primljen je u košarkašku Kuću slavnih. Nažalost, godinu dana kasnije preminuo je.
© SHOOOS